Pohja:
300 grammaa margariinia tai voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Maitoa
Kuorrutus:
2 valkosuklaalevyä, itse käytin Pandan suklaata.
Sinisiä koristerakeita
Ensimmäisenä leikkasin margariinista 300 gramman kokoisen palan ja sulatin sitä vähän mikrossa. |
En sulattanut rasvaa kokonaan, jotta taikinasta tulisi kuohkeampaa. Sen jälkeen kaadoin vähän sulaneen margariinin kulhoon ja sekoitin joukkoon 2 dl sokeria. |
Sen jälkeen rasva-sokeriseokseen lisätään neljä kananmunaa ja sekoitetaan taas. |
Lisäsin taikinaan ensin puolet jauhoista (3 dl) ja kaakaojauheen (6 rkl) ja sekoitin jälleen. Sen jälkeen lisäsin loput jauhot. |
Jos taikina on liian paksua, sinne voi lisätä vähän maitoa. |
Levitin taikinan pellille. Pohja paistetaan 200 asteessa 10-13 minuuttia. |
Aloin sulattamaan valkosuklaata ensin kupissa, joka oli kuumassa vedessä, mutta sitten sulatin loppuun mikrossa. Huom! Jos sulatatte suklaan mikrossa, niin sekoittakaa sitä aina välillä! |
Kun pohja oli tullut uunista, levitin sulan valkosuklaan sen päälle ja asettelin sinisiä koristerakeita Suomenlipun muotoon. |
Näistä tuli todella hyviä, kannattaa kokeilla!
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, aiotteko katsoa Linnan juhlia tänään?
Kiitos jos luit, nähdään huomisen postauksessa! ♥ :)
Hitsi näyttääpäs hyvältä! Ja just itsenäisyyspäivään sopivia leivoksia, kun koristelee noin :) Itse katsoin eilen tuntemattoman sotilaan & illalla linnanjuhlat, jotka oonkin katsonut jo monen monta vuotta!
VastaaPoistahttps://millatt.blogspot.fi/
Oi näyttääpä nuo leivokset herkullisilta! Itse seurasin linnanjuhlat ja Robin oli niin komea <3 Vaikka en siis fani olekkaan :-D
VastaaPoista