31. joulukuuta 2017

Kiitos 2017

Vuosi 2017 alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan ja seuraava vuosi häämöttää jo nurkan takana. Tänään monet ihmiset lähtevät juhlimaan ja pitämään hauskaa kavereidensa kanssa. Itse en kuulu tähän joukkoon, vaan olen mieluummin kotona. Syödään taas hyvin, poltetaan tähtisadetikkuja ja ammutaan muutamat raketit. 

Vuoden viimeiseen postaukseen teen aika perinteisen koosteen tästä vuodesta, niinkuin varmaan moni muukin. Aina sanotaan, kuinka seuraavana vuonna aiotaan panostaa ja päivittelemään blogeja. Mulla on ollu tosi paljon taukoilua varsinkin kevään ja kesän aikana, joten nyt mäkin sanon että alan kirjoittelemaan enemmän. Olkoon se mun uudenvuodenlupaus!

Tammikuun alku meni lomaillessa. Silloin oli ihanat pakkaset, joten ulkoilin jonkin verran, mutta viihdyin myös todella paljon sisätiloissa katsellen Uutta Päivää ja muita sarjoja. Koulu ja ratsastustunnitkin alkoivat. 

Helmikuussa kävin äidin ja siskoni kanssa Helsingissä Apassionatassa, joka on sellainen hevosesitys. 14. Päivä vietettiin minun syntymäpäiviä, niitä ei tosin juhlittu mitenkään erikoisesti.. pari päivää myöhemmin sain kuulla, että silloinen lempihevoseni oli kuollut :(. Hiihtolomaa ennen meillä oli koulussa liikuntapäivä, jolloin olin (hohto)keilaamassa ja luistelemassa. Loman ajaksi lähdettiin sitten Ylläkselle viikoksi, niinkuin joka vuosi.

Maaliskuun ensimmäinen viikko oli edelleen hiihtolomaa. Ylläksellä hiihdin paljon ja kävin myös islanninhevosvaelluksella. Koulujen alettua olimme saaneet valita yhden työpajan, jossa vietimme yhden viikon. Itse valitsin kuvataidepajan, jossa tein julisteen Saimaannorpasta :D.



Huhtikuussa oli pääsiäinen ja muutaman päivän loma, jolloin huoneeseeni ostettiin uusi hylly. Käytiin myös syömässä ABC:lla todella hyvää ruokaa. Tässä kuussa taivaskin oli erityisen hieno ja värikäs. Ennen vappua esiinnyin koulumme vapputapahtuman talent-''kilpailussa'' jossa tulin laulullani toiseksi!
Toukokuussa pääsin hyppäämään ekoja kertoja lempihevosellani Pailla. Kävin myös Toukofest-tapahtumassa, johon pääsee kaupunkimme 5-6 sekä 7-9 luokkalaiset. Siellä oli lauluesityksiä ja kaikenlaisia ''mainospajoja''. Saimme nauttia myös lumisateesta, tai ainakin minä nautin :D.
Kesäkuun kolmantena päivänä alkoi kesäloma ja pääsin seitsemänneltä luokalta 8,7:n keskiarvolla, johon olin tyytyväinen. 5. päivä lähdin ratsastusleirille siskoni ja sen kaverin kanssa. Siellä ratsastimme mm. Kyläkaupalle, käytiin yöratsastuksella ja hypättiin. Leirihoitoheppani oli Darri-niminen islanninhevonen. Harmillisesti tulin leirin aikana vähän kipeäksi, mutta siellä oli silti todella hauskaa! Leirin jälkeen lähdimme asuntoautolla ulkomaille. Käytiin yhteensä kymmenessä maassa. Kroatiassa ja Sloveniassa viivyttiin pidempään. Kroatiassa oli ihania auringonlaskuja ja eräässä kansallisputouksissa oli hienot vesiputoukset ja järvet.

Heinäkuun puolella oltiin edelleen ulkomailla, mutta oltiin lähdetty jo Saksaa päin. Sloveniassa käytiin Lipican hevostilalla. Loppukuusta kävimme Tuurissa, niinkuin joka kesä. Siellä oli MiljoonaTivoli, jossa oltiin kahtena päivänä. Kun menimme molempina päivinä viimeiseksi samaan laitteeseen, siellä soi molemmilla kerroilla Hollywood Hills. Se oli aivan ihana lopetus sille reissulle!
Elokuussa alkoi kahdeksas luokka, joka lähti sujumaan todella hyvin. Meillä alkoi myös valinnaisaineet. Olin ottanut pitkiksi valinnaisiksi musiikin, kotitalouden ja kuvataiteen, sekä vain 1. ja 2. kestäväksi aineeksi englannin. Mentiin myös äidin kanssa Helsinkiin ja Vantaalle. Kun oltiin kierretty Vantaalla, jätettiin auto sinne ja matkustettiin junalla Helsingin keskustaan. Meillä alkoi taas ratsastustunnit kesätauon jälkeen.  
Syyskuussa kävimme Valon kaupunki-tapahtumassa, jossa oli hienoja valotaideteoksia. Lisäksi leivoin aika paljon ja tein muunmuassa vuoden ensimmäiset piparkakut. Koulussa oli ensimmäiset kokeet, jotka menivät hyvin. Eräänä päivänä koulun loputtua olimme lähdössä kaverini kanssa pois koulusta ja minä avasin yhden vessan oven. No, ovi olikin irti saranoista ja kaatui melkein mun päälle. Onneksi saatiin nostettua se takaisin pystyyn. Voitte varmaan kuvitella, kuinka paljon nauroimme tuon jälkeen :D.

Lokakuussa tehtiin ensimmäiset joulutortut ja muitakin jouluherkkuja. Käytiin uuden kauppakeskus Sepän avajaisissa, jossa esiintyi Isac Elliot. Tässä kuussa tuli myös myyntiin Sunrise Avenuen ensi kevään konsertin liput, jotka sain onneksi ostettua pienien mutkien jälkeen.
Marraskuussa lähdettiin äidin kanssa päiväreissulle Kuopion Matkukseen ja Ikeaan. Siellä oli laulamassa Laura Voutilainen, jota käytiin myös katsomassa. Kävin myös joulunavauksissa kaksin kappalein. Ensin kauppakeskus Sepässä, tällä kertaa siellä esiintyi Leo, sekä keskustassa, jossa oli perinteinen ilotulitus ja erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä.
Joulukuussa sai aloittaa kunnon joulufiilistelyn ensimmäisen joulukalenteriluukun avaamisen myötä. Kävin myös kahdilla eri joulumarkkinoilla. Rakentelimme kotona ensimmäisen kerran itse piparkakkutalon. Itsenäisyyspäivääkin vietettiin syömisen ja Linnan juhlien katsomisen merkeissä. Meillä oli koulussa itsenäisyysjuhla, jossa lauloin kuorossa. Joululoma koulusta alkoi 21. päivä. Koko kuukauden (ja vuoden) kohokohta oli tietysti jouluaatto! Meillä oli tupa täynnä sukulaisia, päivä meni jälleen syödessä ja lahjoja availlessa.

Se oli siinä, vuoden viimeinen postaus. Kiitos teille lukijoille tästä vuodesta. Nyt on aika hyvästellä 2017, ja toivottaa tervetulleeksi vuosi 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti