22. joulukuuta 2017

Ohje hyvään joululimppuun

Tein yhtenä päivänä itse joululeipää, jonka ohjeen päätin jakaa teillekin. Mulla ei ollut ihan kaikkia aineita, joten sovelsin vähän ohjetta, joka on alunperin Kinuskikissan sivuilta. Puolitin myös taikinan määrän, koska en ollut ikinä ennen tehnyt itse tälläistä leipää. Jos haluaa normaalikokoisen taikinan, niin laittaa vaan aineksia puolet enemmän :).

 
Ohje:

1,5 pss Kuivahiivaa
2,5 dl Piimää (Tai 200 g kermaviiliä ja 0,5 dl maitoa)
0,5 dl Siirappia
Ripaus suolaa
0,5 rkl Pomeranssia
Pieni ripaus currya.
Ripaus inkivääriä
6 dl Vehnäjauhoja
N. 1 rkl Juoksevaa rasvaa tai öljyä

Voiteluun: 
  
¼ dl Siirappia ja vettä

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lämmitä piimä ja lisää mausteet, sekä vehnäjauhot. Lopuksi laita taikinaan rasvaa tai öljyä sekoittamisen helpottamiseksi. Kohota taikinaa noin tunnin verran ja sen jälkeen leivo siitä leivinpaperin päälle yksi pyöreä limppu. Tee siihen haarukalla reikiä ja kohota hetki liinan alla. Paista 200 asteessa ensin 20 minuuttia ja ota leipä pois uunista. Voitele se siirappi-vesi sekoituksella ja laita takaisin uuniin 20-25 minuutiksi. Kun leipä on tullut uunista, voitele se vielä uudelleen siirappivedellä.

Mielestäni tästä tuli todella hyvää, mutta joulupöydässä syön mieluummin kaupasta ostettua joululimppua, sitä ei voita mikään!

Aiotteko kokeilla tätä ohjetta joskus? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti