4. elokuuta 2016

Tarhalehdon Hevosleiri 2016

Heippa taas kaikki! Tänään tulin leiriltä kotiin, oli ihan mahtavaa! Tehtiin kaikkea kivaa, mm, Hoidettiin hevosia, ratsastettiin, leikittiin, oli poniagilityä ja kaikkea muuta sellaista. Kirjotan nyt tähän jokaiselta päivältä mitä muistan. Kuvat ovat kaikki omia ottamiani, ja jos ei ole niin kuvatekstissä lukee.

Ensimmäinen päivä:

Mun siskon kaverin äiti tuli hakemaan meitä joskus 13.30 aikaan ja lähdettiin suoraan Tarhalehtoon. Perillä vietiin vaan kamat meidän huoneeseen ja käytiin syömässä välipalaa. Samalla meiltä kyseltiin, että mitä me osataan yms.

(c) Minä
En muista tarkkaan mitä tehtiin, mutta meillä oli ainakin poniagilityä, jossa meidän ryhmällä oli Rimi-niminen Miniatyyrihevonen. Radalla piti pujotella ensin ämpärit ja sitten hypätä puomin yli. Knetän toisessa päässä hevosen läpi piti saada riimunnaru. Itselläni tuli hankaluuksia lopussa kun tultiin pujottelua, koska Rimi meni ämpärin ohin. Jouduttiin menemään pujottelu uudestaan. Ps. Me voitettiin :D.

Myöhemmin meille esiteltiin kaikki eläimet ja sitten me leikittiin lipunryöstöä. Ja juuri kun oltiin aloittamassa toista leikkiä, meitä huudettiin syömään. Ruokana oli jauhelihakeittoa. Illalla mentiin ratsastamaaan. Mä menin Tami-nimisellä Eestinhevosella. Se oli vähän laiska, mutta kyllä sen sai kuitenkin liikkumaan kun yritti tarpeeksi. Mun jälkeen sillä ratsasti yks toinen, ja sitten mentiin talliin hoitamaan Tami ja vietiin se takaisin tarhaan. Illalla kaikki tuli meidän huoneeseen ja meille kerrottiin, että kellä hevosilla me mennään maastossa seuraavana päivänä. Sen jälkeen me alettiin nukkumaan. Mä en tosin saanut varmaan tuntiin unta koska Minja-kissa tuli mun viereen nukkumaan. Jossain vaiheessa se kuitenkin lähti, joten mäkin aloin nukkumaan.

(c) Minä

Toinen päivä:

Heräsin keskiviikkona joskus 7.30 jostain syystä, vaikka oltiin laitettu herätys vasta kahdeksalta. Olin hetken puhelimella ja kahdeksan jälkeen menin pesemään hampaat. Syötiin aamupalaa ja mentiin talliin. Minä ja kolme muuta mentiin syöttämään Julia-aasia ulos ja sitten kun toinen porukka tuli jatkamaan sen syöttämistä, niin me mentiin siivoamaan Rimin tarhan. Putsattiin myös hevosten ja ponien satulat ja suitset, joka oli omasta mielestäni tosi kivaa. Varusteiden putsauksen ja rasvauksen jälkeen muistettiin, ettei oltu leikitty sitä leikkiä, joka jäi edellisenä päivänä kesken, vieläkään, joten mentiin kentälle. Leikin nimi oli undulaatti. Siinä meidän piti tehdä leiriohjaajan perässä kaikkea erilaisilla tavoilla. Yhdessä kohtaa meidän olisi pitänyt huutaa ''OLEE'', ja leiriohjaajamme juoksi ympäri kenttää ja me muut vaan nauroimme :'D. Sitten meidän piti mennä taas syömään, oli tullut jo vähän nälkäkin. Sillä kerralla ruokana oli spagettia ja jauhelihakastiketta, nam.

Meillä oli myös hevosten kauneuskilpailu. Mulla ja mun siskon kaverilla oli hevosena Rimi. Harjattiin sitä ja mä tein sille harjaan semmosen jännän letin, ja häntään kalanruotoletin. Sitten kun ajateltiin, että me oltiin valmiita, niin kaikille näytettiin kuvaa Rimistä, jolle oli edellisellä leirillä tehty lettejä ja laitettu sinne kukkia yms. Meitä kehotettiin panostamaan kunnolla, joten lähdettiin etsimään kukkia. Kun kiinnitettiin niitä harjaan, Rimi alkoi ilmeisesti kyllästymään ja temppuili siinä :D. Lähdettiin siitä sitten äkkiä ottamaan kuvat ulos. Valitettavasti en laita tähän kuvaa Rimistä valmiina, koska en tiedä saako sitä käyttää :/.

Jossain välissä kävimme myös uimassa, mutta siellä ei tapahtunut mitän ihmeellistä.

Sitten taisi olla vapaa-aikaa, mutta illalla sateen jälkeen lähdimme laittamaan hevosia kuntoon maastoa varten. Menin taas Tamilla ensimmäisessä ryhmässä, joka oli vauhdikkaampi.

(c) Kati tai Helka
Yleensä Tami yrittää syödä, ja se ei saisi syödä vihreää heinää. Mutta tällä kertaa se ei tehnyt sitä. Sen sijaan kun ravasimme, Tami yritti nostaa laukan ja pukittaa. Meinasin tippua yhdessä vaiheessa, mutta onneksi en tippunut. Mentiin pellolla, ja tultiin tienreunaa pitkin pois. Tami arkoi etujalkojaan tiellä, koska niissä ei ollut kenkiä, niin se meni sitten pehmeämmällä alustalla. Kentälle päästyämme tuli seuraavat ratsastajat, jotka lähti rauhallisempaan maastoon. Jotkut meidän ryhmästä lähti kävelemään joidenkin hevosten vierelle, joten minä, Kati, ja yksi toinen leiriläinen jäätiin eläinpihalle odottamaan. Oltiin niissä lasten jousikeinuissa, mutta sateen alkaessa siirryttiin sisälle.

Lopulta toinen ryhmä sitten tuli, joten päästiin hoitamaan hepat taas. Tamin toinen ratsastaja talutti sen tarhaan, ja mä aukaisin portit. Sergej-ponilta leikattiin (?) myös kaviota pois, ja me katsoimme, kun paikan omistajat tekivät sitä.

Illalla meidät laitettiin taas kahteen ryhmään, koska meille oli lämmitetty palju. Se ryhmä, jossa mä olin, joutui odottamaan, mutta sillä välin me syötiin lettuja iltapalaksi. Sitten oli meidän vuoro mennä paljuun. Siellä oli tosi hauskaa. Leiriohjaajamme, jota kutsuttiin Olee'ksi, oli paljussa myös ja me laulettiin mm. Let it go, Petteri Punakuono ja Frontside Ollie :D. Yhdessä vaiheessa luultiin, että miedän pitääkin mennä sisälle, kun kuultiin kellon soivan, mutta se olikin vaan vieressä oleva Aslak-poro :'D. Naurettiin siinä sitten niin kauan, kunnes piti lähteä. Oli kyllä aivan ihana leiri-ilta♥ 

Kolmas päivä:

 Aamulla tapahtui taas samat jutut, kuin edellisenä päivänä. Aamupalan jälkeen haettiin hevoset ulkoa, ja alettiin harjaamaan niitä. Harjattiin tosi kauan, mutta ei se haitannut, koska hevosten hoito on kivaa. Varustettiin ne ja vauhdikkaampi ryhmä lähti taas ensin maastoon. Tällä kertaa Tami käyttäytyi ratsastaessa paremmin, mutta nyt se sitten meinasi syödä koko ajan. Kyllä se kuitenkin sujui jotenkin, eikä ollut mitään ihmeellisempää. Toinen ryhmä lähti taas sen jälkeen, niin kuin eilenkin. Minä, Kati ja se toinen leiriläinen oltiin taas leikkipaikassa, kunnes yksi tyttö tuli kysymään meiltä, että halutaanko me kerätä voikukanlehtiä kaneille. Kerättiin niitä sitten ja siinä samalla mua pisti nokkonen. Toisten tullessa hoidettiin taas hevoset ja vietiin pihalle.

Titi. Kuva on viimekesän leiriltä. (c) Minä


Tänään meillä oli ruokana kalapuikkoja ja ranskalaisia. Tarhalehdossa on muuten aina tosi hyvää ruokaa! Me tehtiin myös paperille ruuan jälkeen siitä hevosesta, millä meni maastossa, ja sen rodusta sellainen tietojuttu pareittain. Me tehtiin siis Eestinhevosesta, eli Tamin rodusta. Siihen kirjoitettiin mm. Sen hevosen nimi, millä oli ratsastanut, väri, rotu, ja rodun rotumääritelmä ja sallitut värit sekä kaikkea muuta siitä hevosesta. Sen jälkeen meillä oli aikaa pakkailla vielä loput tavarat ja oltiin olohuoneessa.

Leirin viimeinen ohjelmanumero oli hevosen jalkoje pintelöinti. Saatiin harjoitella pinteleiden laittamista Hippi-Irlannincobille. Mulla ei ensin onnistunut, koska pinteli jäi koko ajan liian löysäksi. Lopulta kuitenkin se onnistui. Jotkut kanitkin oli muuten ehtinyt karata siinä vaiheessa, kyllä ne luultavasti saatiin sitten kiinni. Pintelöinnin jälkeen oli vielä välipala, ja sitten kotiinlähdön aika.


Leirillä oli todella hauskaa! Mä opin ainakin hoitamaan hevosta paremmin, huoltamaan varusteita ja paljon muuta, ratsastuskouluissa kun vain harjataan ja ratsastetaan ja sitten taas harjataan. Mutta kiitos paljon leirinpitäjille ja leiriläisille, oli ihan mahtavaa!♥

Ratsastuskoulusta puheen ollen, meillä alkaa taas ratsastustunnit kahden viikon päästä. Harmi vaan, että meidän tunti on ''keskimmäinen'' eli meitä ennen ja jälkeen on myös tunnit, joten ei saada kuin vaan ratsastaa luultavasti. Mutta innolla odotan taas tulevia tunteja. Lopetan tän postauksen nyt tähän, joten heippa! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti