2. joulukuuta 2016

2. Lempijouluelokuvat

Tänään on joulukalenterin toisen luukun aika, ja kerron teille mun lemppari jouluelokuvia.

Joulutarina

 Tän elokuvan näin ensimmäisen kerran viime vuoden joulukuussa. Mulla oli tylsää ja päätin sit ajankuluksi katsoa tän, vaikka se oli nauhoitettu jo muutama vuosi sitten. Ajattelin, että Joulutarina on vaan joku tylsä ulkomaalainen elokuva (koska en ollut siis ennen kuullut siitä), mutta siitä tuli sitten mun lempielokuva!

Joulutarina on suomalainen elokuva, joka kertoo tarinan Joulupukin lapsuudesta ja siitä, kuinka Joulupukista tuli Joulupukki. Elokuva sijoittuu vuosisatojen takaiseen Lappiin, jossa orpo Nikolas-poika joutuu asumaan vuorotellen kylän perheissä aina vuoden kerrallaan, joulusta seuraavaan jouluun. Nälkävuosien koittaessa hän jää kylän erakon oppipojaksi, ja he alkavat yhdessä vaalia joululahjaperinnettä. Lähde: Wikipedia




Lumiukko ja lumikoira

 Tykkään tästä elokuvasta jopa enemmän, kuin siitä Lumiukko-elokuvasta. Lumiukossa ja lumikoirassa on mielestäni ihania musiikkeja, varsinkin ne suomenkieliset versiot on mahtavia!

Lumiukko ja lumikoira on animoitu lyhytelokuva, joka julkaistiin vuonna 2012. Se on jatko-osa vuonna 1982 julkaistulle Lumiukolle ja sen julkaisun yhteydessä juhlistettiin alkuperäisen elokuvan 30-vuotisjuhlaa. Lumiukko ja lumikoira sisältää uuden kappaleen nimeltä "Light the Night", jonka esittää Razorlightin rumpali Andy Burrows. Elokuva kertoo siitä, kun eräänä talviyönä lumiukko herää henkiin ja niin alkaa lumiukon, lumikoiran ja pienen pojan taianomainen seikkailu, jossa yhdistyvät rakkaus, menetys ja ystävyys. Lähde: Wikipedia, sitruunakustannus.fi



Napapiirin pikajuna 

Napapiirin pikajuna on mielestäni ihanan jouluinen elokuva! Siinä on jotenkin kiva tunnelma :D.
Napapiirin pikajuna on Robert Zemeckisin ohjaama vuonna 2004 ensi-iltansa saanut jouluinen animaatioelokuva, joka perustuu Chris Van Allsburgin rakastettuun lastenkirjaan The Polar Express. Elokuvan pääosissa ovat Tom Hanks, Leslie Harter Zemeckis, Eddie Deezen, Nona Gaye ja Jimmy Bennett. Napapiirin pikajuna kertoo tarinan noin kymmenvuotiaasta pojasta, Stevenistä, joka toivoo jouluaattona uskoa joulun todelliseen henkeen. Tämän jälkeen pojan kotiovelle ilmestyy maaginen juna, jota kutsutaan Napapiirin pikajunaksi, ja hän saa kutsun matkalle pohjoisnavalle.


Joulupukki ja noitarumpu 

Mä luulen, että jokainen on edes joskus nähnyt tän elokuvan! Suosittelen katsomaan tänä jouluna. Vaikka tämä onkin aika lailla lastenelokuva, niin tykkään siitä silti. Elokuva on tosi hauska ja ihana!

Joulupukki ja noitarumpu on vuonna 1996 valmistunut suomalais-unkarilaisena yhteistyönä tehty 51-minuuttinen animaatioelokuva, joka perustuu Mauri Kunnaksen vuonna 1995 julkaistuun samannimiseen lastenkirjaan. Se on esitetty yleensä lähes joka jouluaatto Yle TV2:lla. Ensimmäisen kerran se näytettiin jouluna 1996, ja se oli tehty televisioelokuvaksi suoraan TV-levitykseen. Lukiessaan joululahjatoiveita Joulupukki saa erikoisen kirjeen ja kaikki olettavat sen sisältävän joululahjatoiveen Vekara-nimiseltä pojalta. Joulupukki ei saa kuvasta selvää, joten hän Nooran ja Villen kanssa päättää käydä näyttämässä kuvaa mestaritontuille. Samaan aikaan kylässä tapahtuu kummia, kun Joulupukkia vainoavat erilaiset oudot onnettomuudet. Paljastuu, että onnettomuuksien takana on shamaani.


Muita mun lempijouluelokuvia on tietenkin Yksin kotona-leffat ja kaikki muutkin mitä näytetään joulun aikaan televisiossa :D. 

Mitkä on teidän lempijouluelokuvia?

Kiitos jos luit, nähdään huomisen postauksessa! ♥ :)

2 kommenttia:

  1. Joulupukki ja noitarumpu on ihan paras joululeffa! :D Joskus lapsena viimeks nähnyt sen, pitäis varmaan katsoa uudelleen ja herätellä muistoja! Ihan paras. Ja toi joulutarina on kans ihana leffa, eiks siinä näytelly Antti tuiskukin ? :D

    http://millatt.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ja joo Antti Tuisku näytteli Joulutarinassa :D.

      Poista